God jul och Gott Nytt År 2020/2021!

Daniel Björklund och Jenny Skantze Nyberg. Foto Suzanne Ahrling
Samordnarna Daniel Björklund och Jenny Skantze Nyberg.
Foto: Suzanne Ahrling

Vi har intervjuat samordnaren Jenny Skantze Nyberg om vad som hände med Bibblan svarar 2020 och vad som är planerat för 2021.

Vad hände 2020?

– Som för alla andra slog corona ner som en blöt filt, och våra planerade utvecklings- och utbildningsdagar frös inne. Vi byggde upp en egen grupp i Digiteket för att kunna samla och dela fortbildning och frågor kring vår verksamhet. Men framför allt gick mycket tid, arbete och tankar till byggandet av den nya plattformen som lanserades på internetdagarna i november! Även om arbete kvarstår känns det som en lättnad att den äntligen är på plats, och vi kan börja arbeta mer kollaborativt kring frågorna, på en modern och stabil plattform.

Vad planeras för 2021?

– Vi hade velat åka runt och presentera Bibblan svarar runt om i hela Sverige, för att få fler operatörer men även för att lyfta den så att fler använder sig av tjänsten. Än så länge känns inte åka runt som ett aktuellt koncept, så vi får se hur vi arbetar för att ändå göra oss kändare, använda och fortsatt aktuella. Vi ska se över vilka utbildningar som efterfrågas och vi kan erbjuda, och fortsätta slipa på plattformen så den blir lätt att använda och rolig att jobba med.

Och slutligen ett tack till alla som har haft tålamod, jobbat på och kommit med goda inspel i en lite seg och dyster tid, det har gjort skillnad och fortsätter hålla oss aktuella och relevanta!

God jul och Gott Nytt År!

/Jenny Skantze Nyberg, Samordnare Bibblan svarar