Så här blir du operatör i Bibblan svarar

Daniel Björklund är samordnare för Bibblan svarar. Foto: Suzanne Ahrling

– Vill du bli operatör i Bibblan svarar? Vad kul! Jag lovar det är jätteroligt, utmanande och kompetensökande! Mer än en gång har jag funnit att det jag lärt mig genom att arbeta med Bibblan svarar har jag använt när jag jobbar i informationsdisken. 

 Det finns dock ett par saker att tänka på: 

Det första är att du har ett godkännande från din chef såklart. Många bibliotek är redan med i samarbetet, men skulle inte just ert bibliotek vara anmält är det bara att fylla i avtalet (Överenskommelse mellan Bibblan svarar och biblioteken) och skicka in det till mig.

Det andra är att ni mejlar mig (daniel.bjorklund@malmo.se) om ert intresse. Därefter när Admin skapat en grundprofil och inloggningsuppgifter på Bibblan svarar, får ni ett mejl med instruktioner för att kunna logga in, hitta tips och kommunicera med alla.

Mitt bästa råd är att snoka runt på hemsidan (Bibblansvarar.se), för att se hur den funkar och hur vi svarar. Uppstår det funderingar, frågor mejla mig och jag svarar så fort jag kan. 

Med vänlig hälsning
Daniel Björklund

Samordnare för Bibblan svarar