Vill du bli operatör i Bibblan svarar?

Jag vill bli Bibblan svarar-operatör. Vad innebär det?

Jag får svara på referensfrågor om allt från känslor till IT! Var femte vecka ansvarar jag för ett arbetspass då jag svarar på frågor som har kommit in. Jag arbetar tillsammans med minst två andra samma dag och är en del av ett nätverk där vi hjälps åt om någon fastnar med en fråga. Jag får dessutom möjlighet att gå Bibblan svarars årliga utbildning för att lära mig mer om digitalt referensarbete.

Varför ska mitt bibliotek vara med i Bibblan svarar?

Att vara en del av Bibblan svarar är det bästa sättet för att hålla sin personal uppdaterade med det senaste inom digitalt referensarbete. De blir också delaktiga i ett nätverk som sträcker sig över hela Sverige. Att vara operatör innebär att en person är schemalagd cirka tre timmar
var femte vecka.

Vill du veta mer?

Hör av dig till:
kontakt@bibblansvarar.se

Ladda ner informationen:
Vill du bli operator i Bibblan svarar, pdf